Mutfak mekanlarında tüm standartlaşmaya rağmen, ölçüler ve fabrikasyon programları farklılık göstermektedir.Hazır mobilyalar, genelde 20 cm’den 120 cm’ye kadar olan genişlikte, 5 cm mesafede, 85 cm yüksekliğindedir. Her bir mimar tarafından planlanan mutfağa uyan tip elemanları, montaj sırasında birim olarak bir biri ile bağlantılıdır. Çalışma ve istif yüzeyleri, gerektiğinde kapalı elektrikli ocak (ocak için oyuklu) için elverişlidir. Mutfak konumu kuzeydoğu veya kuzeybatı yönünde olmalıdır. Antre, yemek odası, ev idaresi ile mutfak arasında iyi bir bağlantı olmalıdır. Mutfak evin içerisinde bir çalışma yeri ve ev hanımlarının uzun saatler geçirdiği bir mekandır. Çoğunlukla mutfak, eğer yemek ve kahvaltı yeri mutfağa dahil ise, aile bireylerinin buluşma noktasıdır.

MUTFAKTA KULLANILAN MALZEMELER

Ahşap, kontrplak, plastik; Görülebilir yüzey : Perdah verniği, ahşap, plastik, dolaplardaki raflar linolyum veya plastik levha ile kaplanmalıdır. Tencereler için metal ızgara elverişlidir. Açılırken ek yer kaplamadıkları için sürgülü kapılar ya da katlanabilir kapılar en uygunudur.

MUTFAK DOLAPLARI

Büyük, ağır veya az kullanılan mutfak aletlerinin konulması için uygundur. Üst dolaplar ya da duvar dolapları, bunların altında bulunan çalışma yüzeylerinin kullanılabilmesi için, kısa derinlikte yapılmalıdır. Üst dolaplar oda kullanımını artırır, kap kacaklar eğilmeden kolaylıkla erişilebilir durumda olmalıdır. Yüksek ve yan dolapların, temizlik, süpürge veya kiler dolaplarının aralarına buzdolabı, ocak veya mikro dalga fırının yerleştirilmesi için kolay ulaşılabilir yükseklikte olması gerekir. Bulaşık ve kurutma tezgahları alt dolaba oturtulmalıdır. Bunun altına çöp kutusu, mutfak kovası, gerekirse bulaşık makinesi ve temizlik maddeleri konulabilir. Mutfak dolapları ile ilgili detaylı bilgi için mutfak dolabı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

ÖZEL DONANIMLAR

Ekmek veya üniversal kesici, çıkmalı veya katlamalı mutfak aletleri ve parçaları için özel kutulu makine dolabı, çıkma mutfak terazisi, pişirme yerinden kolay erişilebilir gıda malzemeleri ve baharat kutuları, çekilebilir el bezi kurutması zaman ve enerji tasarrufu sağlar.

MUTFAK HAVALANDIRMASI

Ocağın üzerinde mekanik havalandırma önerilir. Bunun için davlumbaz veya aspiratör kullanılabilir. Cihazlar, hava emme ve hava değiştirme olarak ikiye ayrılırlar. Havalandırma cihazları için hava kanalının olması gerekir.

MUTFAK DEKORASYONU NASIL YAPILIR

mutfak dekorasyonu blog Mutfak gereçlerinin boyutları, dolapların ekonomik olarak dizaynı yer tasarrufu açısından önemlidir. Elektrikli ve gazlı cihazlar günümüzde artık çoğunlukla yan yana irtibatlı kombine edilmiş biçimde üretilmektedir. Yalnızca, yerin büyüklüğü değil, gereçler ve mutfak aletlerinin sığabileceği genişlikte planlanması da önemlidir.

mutfak dekorasyonu beyaz Emniyet kontak prizlerinin yeterli miktarda olması öngörülmelidir.

mutfak dekorasyonu bilgileri Genellikle solunda 60 cm genişliğinde damlalığı ve sağında 60 cm çalışma yüzeyi bulunan çift gözlü evye kullanılabilir.

mutfak dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler Bulaşık makinesi evyenin sağına veya soluna yerleştirilebilir.

mutfak dekorasyonu fikirleri Yollardan mümkün olduğunca tasarruf edilmeli, daimi çalışma imkanı sunulmalı, yeterli hareket serbestliği olmalı, ayakta çalışma en aza indirgenmeli, çalışma yerinin iyi aydınlatılmış olması sağlanmalıdır.

mutfak dekorasyonu fiyatları Mutfak, yemek pişirme yeri için en az esas yüzey 5-6 m2, çalışma mutfağı için 8-10 m2, yemek ve kahvaltı yeri olan mutfak için 12-14 m2 olmalıdır.

mutfak dekorasyonu hakkında bilgi Mutfak işlerinin kolaylaştırılması için çalışma yerlerinin amaca uygun düzenlenmesi gerekir. Bu durumda sağdan sola doğru şunlar yer almalıdır : istif yeri, fırın, yemek hazırlama yeri, bulaşık yıkama yeri, kurutma yeri.

mutfak dekorasyonu modelleri Cihaz ve mobilyaların kullanımı için hareket yüzeyinin 1,20 m olması gerekir. Her bir taraf 60 cm’liik derinlikte ve bununla mutfak genişliği 2,40 m genişlikte olmalıdır.

mutfak dekorasyonu malzemeleri Mobilya ve cihazlar için yer gereksinimi : Fırın, pişirme yeri 60 cm, bulaşık yeri, iki bulaşık lavabo ve durulama yüzeyi (bulaşık makinesi ile beraber) 150 cm, fırın ve ocak 60 cm, buzdolabı 60 cm, süpürge dolabı 50 cm, kap kacak, ufak cihazlar, edevatlar vb. için alt dolaplık, hazırlık masası ve istif yüzeyi için 200 cm, toplam 700 cm olmalıdır.

mutfak dekorasyonu nasıl yapılır Mutfak zeminleri yıpranmalara ve darbelere en çok maruz kalan bölümler olduğu için zemin kaplamasının da öncelikle darbeye dayanıklı olması, kolay temizlenebilmesi gerekmektedir.Mutfak zemin kaplaması olarak granit, ahşap, kauçuk vb. malzemeler kullanılabilir. Islak hacimli bir mekan olduğu için zeminde su yalıtımı uygulaması da önemle tavsiye edilmektedir.

mutfak dekorasyonu önerileri Mutfak dekorasyonunda en çok önem verilmesi gereken alanlardan biri de duvarlardır. Mutfak duvarları kullanılacak malzeme ve renk tonları mekan algısı üzerinde son derece etkilidir. Seçilecek malzemeler suya ve neme dayanıklı olmalı aynı zamanda kolay temizlenebilmelidir. Desenli seramik, duvar kağıdı, doğal taş vb. malzemeler kullanılabilir.

mutfak dekorasyonu örnekleri Mekanın aydınlık ya da karanlık olması, kullanıcının kendi tarzını yansıtması ve yaratılmak istenen atmosfer düşünülerek renk seçimi yapılmalıdır.

MUTFAK DEKORASYONU FİYATLARI

Mutfak dekorasyonu fiyatları kullanılacak ürünlere ve yapılacak uygulamanın özelliğine göre değişiklik göstermektedir.Orta büyüklükteki bir mutfağın dekorasyon maliyeti 5.000 – 10.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Mutfak dekorasyon fiyatı almak için size en yakın hizmet noktasından ücretsiz keşif talebinde bulunabilirsiniz.