Havuz yapımı Kocaeli

HAVUZ YAPINDAN DİKKAT EDİLECEK UNSURLAR

Yüzme havuzu tasarımında biçim ve boyut tesbiti, havuzun umuma acık bir işletme havuzu,kişiye özel veya sportif amaclı terapi havuzu olmasına göre inşa edilmelidir. Aynı zamanda arsa verileri ve kullanıcı sayıları da hesaba katılmalıdır.

İşlevi tamamen sportif faliyetler için planlanan havuzlar olimpik ve yarı olimpik havuzlarolarak gruplandırılırlar. Bu tür havuzların boyutları FİNA(Uluslararası Su Sporları Federasyonu) tarafından belirtilmiştir. Ancak bu noktada havuzun kuzey-güney doğrultusunda olmasına özellikle dikkat edilmelidir. Deniz kenarında bir havuzun boyutları hesap edilirken havuzu kullanacak kişi sayısı önem ifade eder ve her konutta 4 kişinin var olduğu kabul edilerek ve bu kişilerin %40’nın havuzdan istifade edeceği hesap edilerek çıkan kişi başına 4m2 kabul edilen alanla çarpımı havuzun büyüklüğünü belirler.
Denizden uzak bölgelerde ise kullanım oranı %50-%60 arasında alınmaktadır. Yetişkin bir kişinin 1.25 metre derinlikteki suda rahatca yüzebileceği hesap edilerek havuz derinliği minumum 1.10 metre ile maximum 2.10 metre arasında hesap edilmelidir.
Havuz hangi sistemde ve kaç kişi için inşa edilirse edilsin maliyeti yüksek olduğu için belli başlı bazı ayrıntılara dikkat edilmesi gerekiyor. Yaptırdığınız bir havuzdan pişmanlık değil,keyif almak istiyorsanız:
• Havuzun mekan içindeki konumu (Yaprak döken ağaçlardan uzak olmalı)
• İnşai tasarımı ve statik hesapları
• Tesisatla ilgili alt yapısı
• Tipi ve istenilen konfora erişilmesi
• Makina dairesinin yeri ve boyutları
• Filitre sistemi
• Hijyenle ilgili tesisat tipi
• Havuz içi izolasyonu, kaplamaları
• Elektrik ile ilgili verileri
• Aksesuar seçimleri
• Tramplen konacak kısım (derinliği 2.50 metre olmalıdır.)
• Dip emiş süzgeçleri kapasitesi ve güvenliği,
konularına dikkat edilmelidir. Tüm bunlar için de işin uzmanı olan kişi veya kişilere danışmalı, en uygun ve en sağlıklı olanı yapılmalıdır.
Havuz suyunun filitre edilmesi ve sürekli devir-daim olabilmesi amaçlı kurulumu yapılan bir sistemdir. Sistemin ana amacı havuz suyunun kum filitresinde dezenfekte olmasıdır. Sisteme eklenecek ara ünitelerse dozajlama pompası, havuz ısı plakaları(ejanjör) ve çeşitli teknik donanımdır. Sistem montajının bu konu üzerinde eğitim almış kişiler tarafından yapılmasında yarar
vardır.

Her yapı gibi yüzme havuzları’da sağlam zemin üzerine yapılmalıdır. Yüzme havuzu yerinin seçilmesinde en uzun süre güneş görmesi ve yaprak döken ağaçlardan uzak olması gerektiği unutulmamalıdır. Havuz taban ve perde betonunun bir defada dökülmesi ileride oluşabilecek su kaçaklarının önüne geçer. Üstten taşmalı havuzlarda taşma elemanlarının, skimmerli havuz larda skimmer kutularının mutlaka nivo yardımı ile tam kotunda monte edilmesine özen göstermek gerekmektedir. Yüzme havuzlarında havuzun mimari güzelliğinin yanında, filtreleme, dezenfeksiyon, su ısıtma sistemleri hatta su altı aydınlatma lambaları, paslanmaz çelik merdivenler, su akıntı pompaları gibi aksesuarlar da bir o kadar önemlidir. Bu yüzden Göksallar Havuz ekibi yüzme havuzu tasarım evresinden başlayarak projenin uygulanıp bitimine kadar titiz bir şekilde çalışmakta ve işini sıkı tutmaktadır. Göksallar Havuz olarak 2008 yılından itibaren Türkiye’nin bir çok farklı bölgesinde havuz projesilerine imza atmış bulunmaktayız. Farklı ihtiyaç ve özelliklerde bir çok havuz yapım süreci faliyetinde bulunan uzman kadromuz ve sistemli çalışma prensibimiz ile ihtiyacınız olan havuzu en kısa ve en uygun şartlarda yapmaktayız.
Aşağıda Yüzme havuzu yapım aşamalarını görebilirsiniz.

Küreselleşen dünya pazarında teknolojik gelişmeleri takip ederek ve toplam kalite felsefesini tüm yönetim ve uygulama kademelerinde yaygınlaştırarak; insanlığa, çevreye ve evrensel değerlere olan sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecek olan firmamız, gerçekleştirdiği projelerle her sosyal sınıftan insanlara satın alabilecekleri, bütçelerinin tam karşılığında güvenli, huzurlu yaşam alanları sunmuştur. Göksallar İnşaat havuz kaliteyi makul fiyata yaparken, kazanırken kazandırmaya özen gösterir, kendi olanaklarıyla gerçekleştirdiği altyapı yatırımlarıyla da bölge gelişimine katkıda bulunur. Sizde onlarca memnun referanslarımız arasına katılmak isterseniz bize ulaşın.