Kocaelide alçı sıva yapan firmalar
Alçı Sıva Yapanlar | Alçı ve sıva duvarlardaki genel olarak pürüzlülüğün alınmasında etkili olan bir numaralı yöntemdir. Bir inşaat firması yeni bir yapı yapar iken öncelik ile binanın kaba inşaatını bitirir. Ardından da sıra bina içindeki dairelerin boyanmasına gelince öncelik ile duvarlar kontrol edilir ve eğiklikleri ya da pürüzlülükleri nasıl giderilir düşünülür. En sonunda da alçı sıvası sürülür ve duvarlar tertemiz bir hale getirilerek boyanmaya hazır bir hale sokulur. İşte bu işi yapan kişiler yani Alçı Sıva Yapanlar inşaat sektörü içinde sürekli olarak çalışırlar. Genellik ile bu iş için yapı şirketleri vardır ve bu şirketlerin ustaları bu işi hallederler.
Alçı Sıva Yapanlar
Alçı ve sıva yapan ustaların bu kapsamda en çok dikkat ettikleri durum harç hazırlanır iken alçı ve su oranlarının dikkatli bir şekilde konulmasıdır. Yoksa aksi takdirde suyun az konulmasından çabuk kırılgan yapılı bir sıva oluşur iken su çok konulur ise de sıva oldukça gözenekli ve normalden fazla akışkan olur. Genellik ile Alçı Sıva Yapanlar olarak biz saten alçı sıvasında uyguladığımız 10 kilo alçıya 6 litre su oranını tercih ederiz. Böylece son derece normal bir karışım meydana gelir. İstenilen sıva duvarın üzerine sürülerek işlem bitirilir.
Alçı Sıvası Nasıl Yapılmaktadır
Alçı sıvasının asıl yapılış amacı duvarların temiz bir şekle getirilip boyanma durumu için hazır bekletilmesidir. Alçı sıvası yapılır iken duvarlarda eğer bir kirlilik durumu ya da aşırı pürüzlülük ve eğrilik var ise sıva ile bu durumlar düzeltilebilir. Ardından sürülen boya ile de duvar tertemiz parlak ve epey sağlam bir yapıya kavuşur.
Alçı sıvası yapılır iken yukarıda anlattığımız alçı tozu su oranı kullanılarak bir karışım oluşturulur. Ardından homojen bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılarak bir harç oluşturulur. Sonra harcın kullanılacağı duvar ya da betonun sıva kalınlığı belirlenir. Ardından Alçı Sıva Yapanlar bu kalınlıktaki anoları duvarlara eklerler. Sonra üzerlerinden duvara sıva yapılması başlanır. Bir mala yardımı ile harç duvara yedirilir ve sonra fazlası alınır. En son olarak da malanın düz yüzeyi ile duvardaki harç düzgün bir şekilde yaydırılır.