ELEKTİRK TESİSATI ELEKTRİK TADİLAT

Ne yazik ki bazı evlerde elektrik kullanmak cin küp yapmaktan çok daha zordur.

Oysaki her prizde 220 V elektrik olduğu ve her açma kapama anahtarının bir aydınlatmayı açıp kapadığı düşünüdüğünde kullanımın neden bu kadar zor olduğunu insan mantığı algılamakta güçlük çekmektedir.

Her elektrikli aletininiz, her pirizde çalışmaz. Öncelikle bunu keşfetmeniz gereklidir. Keşfetmenizde yetmez, ezberlemeniz ve gelen misafirlere de ezberletmeniz lazımdır.

Elektrikli ev aletleri arasında tuhaf bir bağ vardır. Mesela bulaşık makinanız çalışırken, fırınınız çalışmaz. Fırın çalışırken, klima devreye girmez. Klima devreye girerken tv ekranı kararır ve sonra tekrar canlanır. Tv yi çalıştırdığınız prize asla ütü fişi takılmaz. Ütünün çalıştığı odada bilgisayarı kapatmakta fayda vardır.

Nedir bu ? Bunlar arasında bir akrabalık bağımı var acaba ? Bazıları birbirini çok seviyor, bazıları ise birlikte iş yapmaya asla tahammül edemiyor mu ?

Üst üste atan sigortalar, gerilen sinirleri kopma noktasına yaklaştırır yavaş yavaş. Kendinizi bir ev içinde değilde, koskoca endüstriyel bir tesisin enerji yönetiminden sorumlu şef gibi hissediverirsiniz.

Bir gerçeği kabul etmek lazım. Doğal olarak, son yıllarda hızla gelişen çağdaş yaşam standartları, evimiz içinde elektrikli ürünlerin sayısını hızla artırdı. Eskiden bir odada tek bir priz, bir tavan lambası ve açma kapama anahtarı (düğmesi) olurdu. Tavan lambası için 60 mumluk bir apmul takılıverirdi. Prizi çoğu zaman kullanmazdık. Belki bir tv için kullanırdık. Ara sıra belkide elektrik süpürgesi için.

Ya şimdi ? O pirize kimler ortak ? Tv, bilgisayar, printer (yazıcı), adls box, müzik seti, telefon şarj aleti, dvd, uydu reciver, masa aydınlatması, telefon alıcısının adaptörü, ara sıra fırsat olursa elektrik süpürgesi…

Bu sadece bir oda için verilen örnekti. Bulaşık makinası, çamaşır makinası, elektrikli termosifon, buzdolabı, elektrikli fırın, ütü, mikser, mutfak robotu, elektrikli ızgara, klima, kat kaloriferi, hidrofor, bir sürü şarj aleti, bir çok mutfak küçük el aletleri bu listeye kolayca ilave edilebilinir.

Kabul etmek gerekir ki, eski elektrik tesisatları güncel ihtiyaca cevap verecek tarzda ve donanımda değildir. Tesisatın zayıf olması, aşırı yüklenme durumunda ısınmaya yol açmakta ve sigortaların atmasını sağlamaktadır.

Küçük bir hatırlatmanın tam yeridir : ATAN SİGORTALAR sizi lütfen memnun etsin. Atmaması durumunda (eğer sigorta sistemi arızalı ise) tesisatının aşırı akım nedeni ile ısınmaya devam edecek, kablolar erimeye başlıyacak ve muhtemel bir yangının başlangıcı olacakdır.

Henüz ; çağdaş ihtiyaçlara tam anlamı ile cevap verecek aydınlatma armatürlerinden, ev içine yaşamı kolaylaştıracak elektrikli, uzaktan kumandalı sistemlerden bahsetmedik bile…

Çünkü altyapısı müsait olmayan elektrik tesiatı üzerine konulacak her türlü elektrikli ürünün kısa sürede arızalanacağını ve yaşamsal tehdit oluşturacağını hepimiz kabul etmekteyiz.

Elektrik sistemi çalışmalarımız aynı zamanda telefon, udyu anten, bahçe aydınlatma gibi çalışmalarıda kapsamaktadır.

İZMER YAPI ;
Önce güvenlik anlayışı ile, elektrik sisteminizi kontrol ederek, yapılması gereken revize planını oluşturur. Bu konuda maliyet unsurlarını göz önüne almaz. Maliyet gereği güvensiz bir tesisat oluşturmaz. BU çalışmayı yaparken evde mevcut kullanılan enerji yükünü dikkate aldığı gibi, ilerleyen zamanlarda sisteme ilave edilecek muhtemel enerji tüketim araçlarınıda göz önüne alarak, planlamasını sonuçlandırır.

Genel tesiatın yapılandırılmasının dışında , kullanım arçaları, prizler, anahtarlar, swiçler, aydınlatma armatürleri gibi tüm kullanım ekipmanlarının seçimlerini sizinle birlikte , evinizin genel dekorasyonuna uygun olarak yapılmaktadır.

Her çalışmamızda olduğu gibi elektrik tesisatı çalışmamızda da internet üzerinden bilgilendirme, internet üzerinden ürün seçimi ve planlama yapmak standart çalışmalarımız arasında yer almaktadır.