Kültür tuğlası Kültür taşı kaplamaları
Kültür tuğlası veya kültür taşı olarak da bilinen bu ürün, normal bilinen tuğlaların aksine dekoratif amaçla kullanılan çeşitli doku ve renklere sahip taş çeşididir. Günümüzde yaygın olarak kullanılan ve her yerde karşımıza çıkan bu ürünleri hep birlikte tanıyalım.
Kültür Tuğlası Çeşitleri
Dekoratif duruşu ve mimari kullanımıyla her şirketin kendine özel kalıplarda ürettiği bu taşlar günümüzün trendlerinden biridir. Estetik duruşu neredeyse herkesin ilgisini çeker. Eş, dost, akraba evlerinde rastlayabileceğimiz gibi dış mekan kaplamada, cafe ve restoran tasarımında da karşımıza çıkıyor. Brick Plus kültür tuğlasında oldukça çeşitli renk ve desenle zenginleştirilmiş bir katoloğa sahip.
- Old Brick: Old Brick, en zengin seri olarak ön plana çıkmaktadır. Çok fazla renk seçeneğinin oluşu tercih sebeplerinden biridir. Dış cephede ve ev dekorasyonunda farklılık yaratacak bu seriye göz atmanız da fayda var.
- Town Brick: Coğrafyamızda bulunan eski yapıt ve yerleşim yerlerinden esinlenerek oluşturulan bu seri özel ve eşsiz renkleriyle farklı dekorasyonlara kapınızı aralayacak.
- Village: 0 doğal malzemeler ve el emeği ile birleştirilen yılların tecrübesi bir kültür tuğlası serisi. İç ve dış mekan duvar kaplamada kullanıma uygun ve modern tasarımıyla dikkat çeken yığma tuğlalardır.
- City: Günümüz modern hayatından esinlenerek dekorasyonunuzla eşsiz uyumu yakalaması için tasarlandı. Isı yalıtımı için sıklıkla kullanılan antik tuğla modellerinden oluşmaktadır.
- Line Design: Zarif yapısını Selçuklular döneminden alan bu kültür tuğlası çeşidi ile yenilik arayanların kullanımına sunulmaktadır.
- Dimensions: Karadeniz bölgesinde eski yapıtlarda kullanılan tuğlalar bu serinin doğuşu. İç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanılmasının yanı sıra dokusuyla doğayı evinize getirecek.
- Antique: Endüstriyel tasarımlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Benzersiz görüntüsünü eski tapınak ve manastırlardan almıştır. Sizde evinizde, restoranınızda veya dış cephenizde farklı ve yaratıcı çözümler arıyorsanız bu seriye göz atın.
Kültür Tuğlası Kullanım Alanları
Kültür tuğlası yapısı gereği aslında hayal edebileceğiniz tüm mekanlarda kullanıma uygundur. Serilerden herhangi birine spor salonlarında, kafelerde, ziyaret ettiğiniz evlerde veya alışveriş merkezlerinde rastlamanız mümkün.
- Dış cephe: Kültür tuğlasının dış cephede kullanımı oldukça yaygın. Bina duvarları, alışveriş merkezlerinin dış cephe kaplamaları, hanların duvarları gibi pek çok işleve ait yapılarda sıklıkla görebilirsiniz. Aynı zamanda kültür tuğlası kullanımının en büyük avantajı ısı yalıtımıdır.
- İç dekorasyon: Hayatınızı güzelleştirmeye duvarlarınızdan başlamak istiyorsanız kültür taşı tam da aradığınız seçenektir. Eviniz, ofisiniz veya işyerinizde sıradanlıktan çıkacak göz alıcı dekorasyonlarda sıklıkla kullanılan bu ürün doğal renk geçişleriyle aradığınızı bulmaya aday!
Web sitemiz üzerinden çeşitli renk ve tasarımlara erişebilir, anahtar teslim çözümler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Kültür taşı Kültür tuğlası nasıl uygulanır
Geleneksel kültür taşı ürünleri ile otantik yapıların sıcaklığını evinize işyerinize bahçenize taşırken modern çizgideki doku ve renkleriyle de yenilikçi projelerin kalıcı örtüsüdür mekanınızın ruhuna uygun kültür taşını web sitemizden tercih edebilirsiniz geleneksel tarihi veya modern bir dokuya sahip olmak istediğinizde Seçtiğiniz kültür tuğlası kadar uyguladığınız derzde çok etkilidir.
derz uygulamasında farklı tonlarda üretilmiş hazır derz ürünlerimizi kullanarak ve alternatif teknikleri uygulayarak çok farklı etkiler yaratabilirsiniz uygulanması sırasında doğru ekipman seçimi uygulamaya başlamadan önce gerekli malzemelerin listesini kontrol edin
Bu uygulamanın ilk aşamasında duvarın ölçülerini alıp ve su terazisi kullanın kombinasyonu oluşturabilmek için tuğlaları kutudan çıkarın karakteri serin ve 3 sıra için derz dahil ölçü alın düz bir çizgide döşeme yapılabilmesi için gerekli hizalama çizgileri ne kavuşturun Bu aşamadan sonra sonra hep yapıştırma hacının hazırlığına başlayın yapıştırma harcı kültür tuğlası ve kültür taşı için özel olarak tasarlanmıştır
ne kadar su içeren bir kovanın içine tuğla yapıştırıcısını yavaşça boşaltın ve karıştırın karıştırmaya Öncelikle yavaşça başlayın ve homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırın karışımı uygulamadan önce 3 dakika kadar dinlendirin kültür tuğlalarının döşenmesi için metrekareye 56 kilogram arası yapıştırıcı kullanacağınızı düşünerek karışımını hazırlayın düz tarafı yapışkanlı arttırması ve su emişini azaltılması amacıyla yüzeye sıkıca bastırarak ince bir katman kullanarak tek kalınlığı ayarlayarak yapıştırıcı yayın için
Bu aşamadan sonra taşı güçlü bir şekilde fazla Eğer tuğlalar aşağı kayma yerindeyse Yapıştırıcıyı daha yüksek yoğunlukta kullanın yapıştırıldıktan 15 dakika sonra tuğlaların yerinden çıkartılamayacağını veya hareket ettirilemiyeceğini unutmayın ilk sıranın döşemesine başlarken ilk olarak yarım tuğla parçası kullanın böylece görsel etkisi yüksek bir duvar elde edebilirsiniz tuğlayı düzgün bir şekilde kesebilmek için Elmas uçlu evneşe kullanım sohbet odalarına üretiminde tuğlanın tamamına yayılmıştır
Böylece doğru uygulanmış ürünlerde yıllarca aşınma soyunma veya renkte soluklaşma gözlemlenmez yıllar sonra aynı mekanın yeni bir alanı döşenen tuğlalar arasında bile önemli bir renk farkı oluşmaz kültür tuğlası köşetaşı döşemelerinde de aynı yöntemleri kullanın
Eğer duvarınızda köşe varsa uygulamaya önce köşeden başlayın köşe taşları düşündüğünü sağlanabilmesi için her otel ve her renk için üretilir tuğlaların döşenmesi bittikten sonra 3-4 saatte bir kuruma süresi gerekir kurma tamamlandıktan sonra derz işlemi için hazırlıklara başlayın
Bir karışım elde edene kadar her 25 kilogramlık Stones Derz dolgu tozu paketini karıştırın elde edilen özel Harc torbası kullanarak akışkanlığı onu özel derz torbası aracılığıyla derzlerin içine sıkmaya uygun hale getirir hazırlanmış ve dışı odasına benzediğini mükemmel şekilde yakışır kıvamını yüzey koşulları ve ısıya bağlı olarak ayarlayınız fazla ince yüzeylerde veya sıcak havalarda karışımı biraz daha sıvı hale tutun ıslak malzeme veya kış koşullarında ise daha yoğundur Harcı derzin içine sıkın ve boşluklar bırakmamaya
Özen göstererek harcın istenilen seviyeye kadar yükselmesinin sağlayın Harcı uygularken tuğlaların yüzeyine bulaşmadığında emin olun derz dolgusu sert bir kıvama geldiğinde yüzeyi homojen hale getirmek için derz kısımları tahta bir çubukla yumuşatın ders yüzeyi kurmaya başladığında sert plastik uçlu veya fırça ile temizleyin yıllarca İlk günkü güzelliğini koruyacak sağlam ve sağlıklı yeni bir kimlik kazandı keyfini çıkarmak vakti