Evinizi inşa etmek hayatınızın en büyük kararlarından biridir. Eviniz kimliğinizdir. Bu nedenle ev inşaatınızın her aşamasında ne yapılması gerektiğini bilmeniz çok önemlidir. Yeni evinizin inşaatını planlayıp takip edebilmeniz için ev inşa yolculuğunuzun çeşitli aşamalarını bilmek önemlidir.

1-Evinizi inşa etmenin ilk adımı güçlü ve sağlam bir temel oluşturmaktır. Öncelikle alan kaya ve molozlardan arındırılır. Kazıya başlamadan önce yerleşim işaretlemelerinin plana uygun olduğundan emin olun. İnşaat ekibiniz alanı düzleyecek ve temelin döşenmesi için çukurlar ve hendekler kazacaktır.

Beton döküldükten sonra prizlenmeye bırakılmalı ve daha sonra iyice kürlenmelidir. Kürleştikten sonra su yalıtımı ve termit önleyici işlem yapmak en iyisidir. UltraTech ILW+, neme dayanıklı bir zemin döşemek için idealdir. Daha sonra ekibiniz temel duvarlarının etrafındaki alanı çamurla doldurmalıdır.

2-Temel oluşturulduktan sonraki adım evin yapısını oluşturmaktır. Bu, süpürgeliklerin, kirişlerin, sütunların, duvarların, çatı plakalarının yanı sıra pencere ve kapı çerçevelerinin montajını da içerir. Yeni inşa ettiğiniz evinizin tam olarak nasıl görüneceğini size gösterecek şekilde odalar bölünecektir. Yapının çoğunluğunun yükünü taşıdıkları için 1 ve evin etrafındaki sütunları not edin. Bu, evinizin sağlamlığına ve yapısına karar verdiği için inşaatın en önemli aşamasıdır. Bu nedenle denetleme, yeni evinizin inşaatı için çok önemlidir.

3-Evinizin beton yapısı hazır olduktan sonra sıhhi tesisat ve elektrik sistemlerinin kurulumuna başlayabilirsiniz. Taşındıktan sonra elektrik panolarınızın ve anahtarlarınızın erişilebilir olduğundan emin olun. Kirlenmeyi önlemek için kanalizasyon boruları her zaman içme borusunun altında olmalıdır. Gizli elektrik işleri için sıva öncesi duvarların içine tel borulu PVC boru döşenir. Bu sadece estetik açıdan çekici olmakla kalmıyor, aynı zamanda kabloları nem, sıcaklık ve kemirgenler gibi unsurlardan da koruyor. Bu yapıldıktan sonra duvarlar sıvanır.

4-Duvarlar duvar kaplamasıyla sıvandıktan sonra pencere ve kapıların takılması gerekir. Pencereler ve kapılar yalıtım ve havalandırma sağlar; bu nedenle kullanılacak doğru malzemeler konusunda yüklenicinizle görüşün.

5-Son olarak, inşaat ekibiniz fayansları döşeyecek, elektrik panolarını, dolapları, mutfak tezgahlarını vb. yerleştirecektir. Tüm elemanlar yerleştirildikten sonra, eviniz boyanabilir veya duvar kağıtlarıyla sıvanabilir.